Social

#Premiul Nobel Literatura #castigatoare Nobel #Alice Munro #proza scurta

Premiul Nobel pentru Literatura, castigat de o femeie

Scriitoarea canadiana Alice Munro este castigatoarea Premiului Nobel pentru Literatura in anul 2013, potrivit informatiilor furnizate, joi, de catre Comitetul Nobel din cadrul Academiei regale de stiinta din Suedia.

Anuntul a fost unul destul de surprinzator tinand cont ca favorita era scriitoarea belarusa Svetlana Aleksievici si ca Alice Munro este o autoare de proza scurta, un gen literar destul de rar distins cu Premiul Nobel.

Anul acesta au fost nominalizati 195 de scriitori pentru Premiul Nobel pentru Literatura. Ulterior, numarul acestora a fost redus la 48, iar apoi la 5.

Scriitoarea Alice Munro este cea de-a 12-a femeie care castiga o astfel de distinctie din anul 1901 pana in prezent. Castigatorii vor fi recompensati cu cate o medalie de aur si un premiu de 8 milioane de coroane sudeze, aproximativ 930.000 de euro, in cadrul unei ceremonii ce va avea loc pe 10 decembrie la Stockholm.

Sursa foto: bookaholic.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea