Social

# vedeta america #citu america # florin citu

Premierul Florin Citu era vedeta in America. Talentul ascuns pe care il are premierul Romaniei

In perioada in care a locuit in America pentru studii, premierul Florin Citu avea un talent cu care s-a facut remarcat si chiar a devenit celebru printre colegii sai.

 

Astfel, atunci cand nu era a cursuri, seful Guvernului isi petrecea timpul pe terenul de fotbal. Chiar era foarte talentat la acest sport si s-a inscris in echipa Colegiului Grinnell din Iowa. La scurt timp dupa ce si-a facut debutul, a devenit o adevarata vedeta a universitatii.

Florin Citu a evoluat pentru Pioneers Iowa timp de doua sezoane, unde a ocupat un post de mijlocas ofensiv si a reusit sapte goluri si trei pase de gol in cele 34 de meciuri jucate pentru respectivul club. Datorita performantelor sale, Citu a fost remarcat de antrenori, care l-au selectat mai apoi in prima  echipa a colegiului Grinnell. Asa a ajuns sa participe la Midwest Conference, o competitie a US Youth Soccer National League alaturi de alte 11 echipe ale colegiilor din aria respectiva.

Cu 12 victorii, cinci egaluri si o singura infrangere, echipa lui Citu a reusit sa se claseze pe primul loc in Conferinta de Sud.Dupa ce i-a invins pe cei de la Beloit, cu scorul de 2-1, Grinnell a ajuns pana in finala Midwest Conference. Cel care a deschis scorul pentru echipa sa a fost chiar Florin Citu, scrie WOWbiz.

„Pioneers si echipa gazda, Foresters (Lake Forest), au plimbat mingea timp de 35 de minute pana cand Florin Citu de la Grinnell a inscris un gol din pasa lui Neil Goodspeed”, relata in 1995 jurnalistul Kaevin Kane.

Chiar daca, in final, au pierdut meciul, Florin Citu a fost votat de un juriu al antrenorilor printre cei mai buni jucatori ai respectivei competitii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea