Social

#emil boc #agentie #guvern #salariu

Premierul Boc vrea reducerea salariilor din agentiile guvernamentale

Emil Boc nu mai vrea salarii foarte mari in Executivul pe care il conduce. Agentiile guvernamentale din Cabinetul Boc vor fi reformate pentru ca salariile celor care lucreaza in cadrul acestora sunt prea mari. Premierul Emil Boc a decis la finalul sedintei Guvernului ca unele vor fi desfiintate , altele vor fi comasate, altele vor trece in structura nministerelor din care fac parte.

Reducerile de costuri pentru bugetari au intrat pe agenda premierului Boc. Salariile actualilor sau fostilor angajati si sefi de agentii guvernamentale i se par exagerate. De aceea la sfarsitul saptamanii primul ministru se va intalni cu fiecare ministru din Executiv pentru a discuta restructurarea agentiilor, astfel incat sa se elaboreze un act normativ in domeniu pana pe data de 14 august.

"Avem agentii din Romania in care salariul conducatorului auto este de 41 de milioane de lei vechi. Exista inca agentii in care salariile unor directori - si nu ma refer la seful agentiei, al carui salariu a fost redus la 48 de milioane de lei vechi, ci la alti directori din sistem - cu salarii 176 de milioane de lei vechi", a exemplificat Emil Boc, citat de Adevarul.

Printre agentiile avute in vedere de Boc sunt institutiile care presteaza servicii cu statut de monopol, acolo unde conducerea si regulamentele interne isi fac propriile legi iar negocierile salariale au loc intre Consiliul de Administratie si conducere.

La inceputul acestui an, Emil Boc declara ca va scadea cheltuielile bugetare, inclusiv prin scaderea salariilor mari din sectorul bugetar, dar si prin restructurarea agentiilor guvernamentale. In urma cu o saptamana premierul anunta ca salariile tuturor ministrilor vor scadea de la inceputul lunii august.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea