Social

#Alexandru Nechita # malformatie congenitala #actiune umanitara #targu ocna

PREMIERA Sute de oameni pedaleaza sub pamant

Iubitorii sportului cu pedale se vor intrece in cadrul unui eveniment unic in lume, care va avea loc la Targu Ocna, sambata, 16 mai 2015. Spre deosebire de concursurile „obisnuite” de mountain bike, care te duc prin orase, sate, pe dealuri si prin paduri, la “Calatorie intre Cer si Pamant 2015 Powered by DIGI”, ciclistii vor putea pedala inclusiv sub pamant.

 

Startul se va da din Piata Primariei Targu Ocna, iar doar dupa cativa kilometri petrecuti pe strazile orasului, ciclistii vor poposi la Poarta Minei Trotus. Dupa ce vor admira in viteza depozitele de sare, riderii vor iesi la lumina si imediat vor fi nevoiti sa-si aprinda lanternele, intrucat urmeaza cel mai dificil si frumos moment al cursei, “adancul pamantului”. Pret de 3,1 km, in spirala, si 240 metri diferenta de nivel, printr-un tunel complet iluminat, concurentii vor revedea lumina zilei.



Cursa va continua pe un drum forestier, urmata de un drum de iarba, ca mai apoi ciclistii sa ajunga la cel mai inalt punct al cursei, 533 metri altitudine. Dupa inca putini kilometri, la vale, pe niste poteci pitoresti, ciclistii vor da, in sfarsit de asfalt, si vor ajunge inapoi la Piata Primariei. Aici, concurentii vor avea parte de inca o experienta inedita la final de bucla, unde vor traversa holurile … Primariei pe bicicleta si vor continua acelasi traseu inapoi prin mina de sare, padure si oras, timp de 120 de minute. Traseul unei bucle are 15 kilometri.

Participantii la ineditul eveniment sportiv de la Targu Ocna vor pedala pentru o cauza nobila, menita sa-l ajute Alexandru Nechita, un baiat de numai 12 ani. Baiatul sufera de o malformatie congenitala, care i-a afectat mana si piciorul drept. Membrele drepte sunt mai scurte decat cele stangi, iar pentru a merge normal, trebuie sa poarte pantofi ortopedici pentru egalizarea lungimii picioarelor. Pana la ora actuala, Alex a suferit 35 de interventii chirurgicale.

Alexandru va mai avea nevoie de cateva operatii importante care sa-i egalizeze mainile si picioarele, iar cand se va face bine, micutul a promis ca primul lucru pe care-l va face, va fi sa invete sa mearga pe bicicleta si sa parcurga si el acelasi traseu. Povestea lui Alexandru poate fi citita pe platforma online a Asociatiei “Salveaza o inima”, www.salveazaoinima.ro.

Inscrierile la competitia “Calatorie intre Cer si Pamant 2015 Powered by DIGI” se pot face online, pe website-ul www.calatorie.transalpinbike.ro/#inscrieri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea