Social

#vot in plic #vot alegerile parlamentare 2016 # alegerile parlamentare 2016

Premiera! Romanii voteaza in plic la alegerile parlamentare 2016!

A inceput deja votul pentru viitorul Parlament in Romania din 11 decembrie! Cetatenii romani cu resedinta sau domiciliul in strainatate si care s-au inscris in Registrul electoral au primit deja buletinele de vot prin Posta Romana!

Cele mai multe buletine de vot sunt expediate catre alegatori romani din Spania (2.794), Italia (1.228) si Republica Moldova (880). Topul tarilor cu cei mai multi alegatori prin intermediul votului prin corespondenta este completat de Germania (618), urmata de Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord (594), Franta (561), Elvetia (237), Austria (250), SUA (226), Danemarca (169), Canada (162) si Australia (115), a anuntat Posta Romana.

Numarul total al alegatorilor romani inscrisi in Registrul electoral, inclusiv cetatenii care vor implini 18 ani pana la data de 11 decembrie, este de 18.906.721, iar numarul total de alegatori cu domiciliul sau resedinta in tara este de 18.297.431, aceste informatii fiind valabile la data de 8 noiembrie.

Tot in premiera, la alegerile parlamentare din 11 decembrie se vor utiliza in premiera camere video in sectiile de votare si va fi folosit in continuare sistemul informatic de monitorizare a prezentei la urne, care a fost implementat la scrutinul local din iunie.

Guvernul a hotarat ca aplicatia existenta sa aiba si o camera video ce va filma procesul de numarare a voturilor, iar completarea proceselor verbale se va face fara a se intrerupe inregistrarea, a explicat directorul general al Serviciului pentru Telecomunicatii Speciale, Marcel Opris.

in ziua alegerilor parlamentare nu se supravegheaza video votul ca atare, intre deschiderea si inchiderea urnelor, ci doar perioada in care sunt numarate buletinele de vot, a subliniat ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea