Social

#trafic de influenta #nicolas sarkozy arestat # nicolas sarkozy acuzatii # nicolas sarkozy puscarie

Premiera! Nicolas Sarkozy, primul presedinte francez arestat! Ce a facut

Presa internationala relateaza un fapt fara precedent in Franta: fostul sef de stat Nicolas Sarkozy a fost retinut de politie intr-un dosar de trafic de influenta.

Aceasta masura judiciara a fost dispusa in contextul in care era asteptat anuntul prin care Nicolas Sarkozy urma sa revina pe scena politica pentru a prelua conducerea partidului sau, UMP, afectat si acesta de o criza fara precedent de un scandal implicand facturi false, relateaza Mediafax citand AFP. Anchetatori de la Brigada Anticoruptie din cadrul Politiei Judiciare il vor putea audia pe Sarkozy timp de pana la 24 de ore, dar mandatul de retinere poate fi prelungit cu alte 24 de ore.

Avocatul sotului presedinte, Thierry Herzog, se afla in arest preventiv de luni, impreuna cu doi magistrati de la Parchetul General de pe langa Curtea de Casatie, Gilbert Azibert si Patrick Sassoust.

Anchetatorii cauta sa stabileasca daca fostul presedinte din perioada 2007-2012 a incercat, cu ajutorul lui Herzog, sa obtina informatii de la un magistrat de rang inalt despre o ancheta care-l viza, in schimbul promisiunii unui "post de prestigiu.

Un alt sef de stat care a fost adus in fata autoritatilor cu mandat de retinere este fostul lider din Libia, Muammar Kadhafi, care a fost acuzat ca a primit finantare politica ilegal pentru alegerile prezidentiale din 2007, pe care le-a castigat.

CITESTE SI: Cum traieste cel mai sarac presedinte de tara din lume

Foto: presstv.ir

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea