Social

#vaccin anticancer #premiera medicala #marea britanie

Premiera medicala! A fost administrat primul vaccin anticancer

 

 

 

Primul vaccin anticancer a fost administrat unei femei din Marea Britanie diagnosticata cu cancer cervical. Medicii i-au administrat acesteia un vaccin pentru a-i stimula sistemul imunitar sa lupte pentru a distruge celulele canceroase.

 

Kelly Potter este o femei in varsta de 36 de ani din Marea Britanie. Femeia a fost diagnosticata cu cancer cervical in stare avansata, in luna iulie 2015. Dupa aflarea existentei vaccinului aceasta s-a intrlat in programul de testare ce va dura aproximativ doi ani. In program sunt inscrisi 30 de voluntari.

 

Prima doza de vaccin i-a fost administrata pe 9 februarie, iar pana in prezent a mai primit alte şapte doze.

 

Vaccinul creat de cercetatori incurajeaza sistemul imunitar sa reactioneze impotriva celulelor canceroase. Acesta contine un mic fragment de proteina din enzima numita telomeraza umana transcriptaza inversa, care permite celulelor canceroase sa se divida incontinuu. Pe langa vaccin, pacientii vor urma procedurile de chimioteramie medicamentoasa, care in doze scazute stimuleaza sistemul imunitar, astfel incat acesta sa lupte impotriva celulelor canceroase din corp, sustin cercetatorii, potrivit libertatea.ro.

 

"Trasatura unica a acestui studiu pe care il derulam este utilizarea aditionala de agenti care stimuleaza raspunsul la vaccin. Speram sa putem anihila efectul inhibitor al celulelor reglatoare ale sistemului imunitar prezente in sistemul circulator al pacientului şi care credem noi ca au limitat eficienta primelor vaccine realizate de noi. Sunt foarte putine tumori solide care nu ar raspunde unui astfel de tratament. Este un test in prima sa faza, dar suntem increzatori ca este sigur. Cu toate acestea, pentru a vedea daca este sau nu eficient trebuie sa asteptam", a declarat James Spicer, cercetator sef la Centrul de Cercetari St.Thomas din Londra, potrivit libertatea.ro.

 

Sursa foto: sursazilei.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea