Social

#cerceta sef dna #ridicarea imunităţii parlamentari #catalin predoiu monitorizare #monitorizare justitie continua

Predoiu: Romania va fi in continuare monitorizata pe justitie

Discutia despre ridicarea monitorizarii pe justitie este prematura si va putea fi purtata abia in vara lui 2009, perioada in care Romania va fi in continuare monitorizata pe justitie, a apreciat, luni, ministru Justitiei, Catalin Predoiu .

Potrivit lui Predoiu, Comisia Europeana cere ridicarea imunitatii parlamentarilor cercetati, iar numele sefului DNA va depinde de viitorul ministru.

"Ceea ce este important este sa pregatim eventual o incercare de a ridica monitorizarea in vara, pe baza unui raport hai sa spunem la fel de bun in iarna cum a fost cel din vara trecuta , astfel incat in vara lui 2009 sa putem sa ne punem aceasta problema. In fond depinde de noi, de Parlament, de CSM etc", a declarat ministrul Justitiei la Realitatea Fm . In alta ordine de idei, Predoiu a sustinut ca si-a atins telul propus in mandatul sau, si anume evitarea unor sanctiuni la raportul din iulie anul acesta: "ceea ce mi-am propus ca obiectiv a fost evitarea incasarii unor sanctiuni in vara sau activarea clauzei de salvgardare pe justitie".

Ministrul Predoiu a mai spus ca expertii europeni, care vor verifica, in aceste zile, stadiul reformelor cerute de Comisia Europeana (CE), vor avea in vedere cele patru obiective monitorizate. Primul se refera, potrivit ministrului, la o legislatie mai buna si o eficienta crescuta a sistemului judiciar, al doilea la functionarea Agentiei Nationale de Integritate, iar al treilea si al patrulea la lupta anticoruptie la nivel central si respectiv la nivel local.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea