Social

#coduri #justitie #catalin predoiu

Predoiu cere avocatilor discutarea Codurilor dupa adoptarea lor

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu , considera adoptarea Codurilor de procedura civila si penala ca cel mai important obiectiv al mandatului sau si a cerut, la Congresul Avocatilor, sustinerea acestora.

Catalin Predoiu a explicat ca urmeaza sa fie facute studiile de impact pentru cele doua Coduri deja asumate de Guvern in Parlament.

"Motivul pentru care aceste studii s-au facut si se vor face dupa adoptarea codurilor este acela ca trebuie sa avem in vedere toate prevederile codurilor, asa cum vor fi fost ele adoptate de catre Parlament. Nu in ultimul rand, nu putem face un studiu de impact sectorial doar pe Codurile substantiale, fara sa avem si Codurile de procedura. De fapt, ele vor cantari cel mai greu in aceste studii", a explicat ministrul, citat de Evenimentul Zilei.

Predoiu a adaugat ca se asteapta la supunerea codurilor unui "tir de critici, de dezbateri, absolut firesc intr-o societate deschisa ". El i-a invitat pe avocati sa se implice in dezbaterea Codurilor, explicandu-le ca implicarea activa este o obligatie pentru ei.

Ministrul si-a incheiat discursul printr-un apel catre avocati de a da " capital de incredere " Codurilor, pentru ca acestea sa fie bine primite de public

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea