Social

#administrare medicamente #sfaturi medicale #supradoze #practici medicale

Practici medicale din batrani, care te pot imbolnavi

Exista practici medicale transmise din generatie in generatie, precum zdrobirea pastilelor pentru a le ingurgita mai usor, care pot avea efecte daunatoare asupra organismului. Consecintele negative merg pana la supradozele involuntare ce pot pune viata in pericol.

Potrivit unor cercetari realizate de Farmacia Lloys din Marea Britanie, 46% dintre cei care urmeaza un tratament medicamentos nu il administreaza corespunzator. In acest sens, Sultan Dajani, reprezentant al Societatii Royal Pharmaceutical, adauga ca aproximativ 10% din internarile in spitale se datoreaza intocmai unei administrari gresite a medicatiei si a supradozelor pe care le provoaca.

Astfel, practici precum zdrobirea pastilelor pentru a usura ingurgitarea acestora, consumul de ibuprofen inainte de a face exercitii fizice sau administrarea analgezicelor in tratarea gripelor, toate perpetuate de la o generatie la alta, pot avea efecte adverse pentru pacienti, ducand la inrautatirea problemelor medicale cu care acestia se confrunta.

Sursa foto: brodermaninternalmedicine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea