Social

#salvator #explozie #mina

Povestea minerului care a supravietuit

Salvatorii din mina , au revenit chiar si dupa a doua explozie in cautarea supravietuitorilor. Sorin Traila, seful unei echipe a trait clipe de cosmar dupa a doua explozie.

Sorin Traila lucra de aproape o saptamana ca sef de echipa in cadrul unei operatiuni de salvare la EM Petrila , unde stia ca sunt probleme: "Incepusera sa iasa fum si gaze, se incinsese carbunele in partea de exploatare. Prin frecarea carbunilor unul de altul sau de piatra, acestia se incalzesc si se autoaprind."

El a vorbit cu Cotidianul despre noaptea in care cele doua explozii au ucis 11 mineri . "Noi ne odihneam in momentul in care s-a intamplat explozia (n.r. - cea de-a doua). Am simtit un suflu, m-a izbit de banda transportoare, dupa aceea m-a luat pe sus suflul ala si m-a trantit la cativa metri mai incolo." a povestit el.

In timp ce echipa de salvare a lui Traila scotea primii morti, o a doua echipa a intrat in mina. A doua explozie a surprins pe toata lumea si a ucis salvatorii.

"Am iesit pe picioarele noastre si patru sau cinci salvatori, nu mai stiu sigur, s-au intors, dupa cate am inteles dupa aceea, sa vada daca mai iese vreunul viu din cei cinci pe care i-a prins explozia. Au mai gasit unul singur in viata", a mai spus Petrila.

Relatarea completa a lui Sorin Traila, in Cotidianul

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea