Social

#alibaba # povesti de succes #miliardar #somer #cariera

Alibaba sau povestea fabuloasa a somerului ajuns miliardar

A picat de trei ori la facultate, a fost respins de 30 de angajatori, dar a ajuns sa aiba o avere de 20,4 miliarde de dolari. Este povestea fascinanta a lui Jack Ma, fondatorul site-ului de comert online Alibaba, scrie businessinsider.com.

Pana sa devina cel mai bogat om din China, Jack Ma a fost multi ani somer. Omul de afaceri a povestit intr-un interviu recent ca a picat de trei ori examenul de admitere la facultate, asa ca a incercat sa se angajeze. Mereu era insa refuzat. "Am vrut sa lucrez in politie, dar mi-au zis ca nu sunt suficient de bun. Am vrut sa lucrez la restaurantul KFC din orasul meu. 24 de oameni au venit la interviu si 23 dintre acestia au fost acceptati. Doar eu am ramas fara job", a povestit antreprenorul.

Atunci i-a venit ideea sa infiinteze Alibaba. Se intampla in 1998, iar in primii trei ani, business-ul lui Ma nu a fost deloc profitabil, intrucat bancile nu doreau sa colaboreze cu el. Asa a infiintat propriul sistem electronic de plati, Alipay. "Multi mi-au zis ca este cea mai idioata idee pe care am avut-o. Nu mi-a pasat ca este stupida, atat timp cat oamenii o puteau folosi", sustine Ma.

In prezent, 800 milioane de persoane folosesc serviciul Alipay, iar compania sa atrage 100 milioane de cumparatori in fiecare zi.

Foto: nmd.vn

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea