Social

#referendum #dosare penale #fraude electorale

Posibile fraude electorale la referendum: Parchetul a deschis peste 500 de dosare penale

Parchetul General a deschis 528 de dosare penale privind posibile posibile fraude electorale comise la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, desfasurat pe data de 29 iulie.

Majoritatea cazurilor sunt semnalate in judete din Moldova si Oltenia, unde au fost inregistrate prezente record, in multe sectii de votare fiind de peste 100%.

Din totalul de dosare penale, 17 cauze au fost deja solutionate prin neinceperea urmarii penale.

Potrivit informatiilor detinute de Parchet, majoritatea dosarelor au ca obiect infractiuni legate de falsificarea votului: mita electorala, impiedicarea liberului exercitiu al votului, introducerea de buletine de vot gata stampilate in urne etc.

Cele mai multe dosare penale au fost deschise de Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova (34 de cauze), Parchetul de pe langa Judecatoria Targoviste (29), Parchetul de pe langa Judecatoria Focsani (22), Parchetul de pe langa Judecatoria Alexandria (21), Parchetul de pe langa Judecatoria Gaesti (18), Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta (16), Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi (12).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea