Social

Portugalia merita sa cistige

Selectionerul Dick Advocaat a recunoscut ca Portugalia merita sa cistige cu Olanda, in semifinalele euro -2004 si a spus ca a luat deja o decizie vizavi de viitorul sau la echipa nationala.

Advocaat a precizat ca federatia olandeza va da publicitatii un comunicat saptamina viitoare, dar ca el a luat deja o decizie privind viitorul sau la echipa nationala, dupa ce Olanda a fost eliminata de la Euro-2004.

"A cistigat echipa mai buna si ea merita sa fie in finala. Bineinteles ca sint dezamagit, dar trebuie sa fim realisti. Evident, Portugalia a jucat mai bine in prima repriza. Au fost intr-o forma mai buna, jucatorii au evoluat mai bine. Noi nu am reusit sa ne coordonam asa cum ar fi trebuit. In partea a doua a jocului, ne-am asumat mai multe riscuri si nu am mai practicat un fotbal frumos. Nu pot sa explic teama jucatorilor mei, dar accept faptul ca am pierdut in fata unei formatii mai bune", a precizat antrenorul olandez.

Dick Advocaat a adaugat ca Olanda a dovedit ca este extrem de disciplinata, pentru ca nu i-a fost usor sa se califice in aceasta faza a competitiei, "tinind cont de tot ceea ce se intimpla in jurul ei". "Este o performanta sa ajungi in semifinale. Pentru asta jucatorii trebuie felicitati", a mai spus selectionerul Olandei, care a fost aspru criticat de presa, pentru deciziile pe care le-a luat pe perioada desfasurarii competitiei.

Mijlocasul Rafael van der Vaart a recunoscut, la rindul sau, ca echipa Portugaliei a jucat mai bine in semifinala cu Olanda si a apreciat ca deciziile arbitrului impotriva echipei sale nu explica rezultatul final. "In aceasta seara am jucat slab, nu am reusit sa ne facem jocul. Apararea Portugaliei a functionat foarte bine si uneori arbitrul a luat decizii impotriva noastra, dar asta nu explica totul. Lusitanii au fost mai buni. Nu meritam sa cistigam, dar este greu sa te opresti in semifinale. In plan personal, nu am avut prea multe realizari la acest Euro. Am jucat un singur meci ca titular, in fata Germaniei, si sint extrem de dezamagit", a mentionat Van der Vaart.

Atacantul olandez Ruud van Nistelrooy a criticat arbitrajul suedezului Anders Frisk in meciul pierdut in fata Portugaliei, spunind ca acesta a fost "un arbitru de-al casei". "Este incredibil cum arbitrul a dictat numai in favoarea Portugaliei. Putem spune ca a fost arbitrul casei. Orice situatie incerta era fluierata in favoarea lusitanilor. Nu am putut face nimic in acest sens", a spus Van Nistelrooy.

Si fostul jucator olandez Johan Cruyff a apreciat ca deciziile arbitrului au favorizat echipa Portugaliei. Olanda a fost invinsa, miercuri, cu scorul de 2-1, de echipa Portugaliei, in prima semifinala a Euro-2004.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea