Social

#incendiu de vegetatie #incendiu devastator portugalia #incendiu portugalia #incendiu devastator #morti #raniti #portugalia #incendiu

Portugalia, in flacari! Bilantul incendiului devastator: 63 de morti si 70 de raniti VIDEO

Un incendiu violent a cuprins o padure din Portugalia. Incendiul a facut pana in prezent minim 70 de victime, care se afla in acest moment spitalizate, si a dus la moartea altor 63 de persoane. Peste 1.000 de pompieri se lupta in continuare cu flacarile.

Peste 70 de oameni, printre care 13 pompieri, au fost internati in spital cu arsuri si rani suferite in timpul incediului care continua sa se extinda in districtele Leiria si Castelor Branco din centrul tarii.

Potrivit politiei locale, incendiul ar fi pornit dupa ce un fulger a lovit un copac din padurea afectata de seceta. Incendiul s-a extins rapid din cauza vantului puternic. Acesta a ajuns rapid la satele aflate in apropierea padurii, unde a produs numeroase victime.

Minim 50% dintre victime au murit in propriile masini, in timp ce incercau sa scape din infern. Alte persoane au fost gasite moarte pe sosele, semn ca si-au abandonat autoturismele de panica.

In incendiu a decedat si un pompier ce ajuta oamenii sa iasa din masini, pentru a-i salva. Pompierul a suferit rani grave si a fost spitalizat, insa eforturile medicilor de a-l salva au fost in zadar.

"Eforturile pompierilor progreseaza bine, dar incendiul nu este inca sub control. Avioane cu apa, inclusiv trimise de Spania si Franta, precum si doua batalioane ale armatei au ajutat in lupta cu flacarile.", a declarat comandantul serviciilor de protectie civila Elisio Oliveira, potrivit stirileprotv.ro.

Xavier Viegas, expert in incendiile de vegetatie, a apreciat ca incendiul s-a propagate prea repede si prea violent pentru ca pompierii sa raspunda in unele sate. Acesta a mai adaugat ca majoritatea deceselor s-au produs din cauza problemelor de comunicare ce nu au permis evacuarea la timp a populatiei.

Sursa foto: oakridgetoday.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea