Social

Portugalia – Cehia, marele derby al grupei A

Este timpul sa ne intoarcem la prima grupa a Campionatului European. Totul se aseaza pe hartie, spectacol, jucatori, suporteri si goluri. In lupta pentru supravietuire si emotiile se numara, victoriile si infrangerile sunt suma tuturor lucrurilor. Cehia si Portugalia, echipele care au iesit invingatoare in prima zi a europenelor, se vor intalni miercuri seara in meciul considerat derbyul grupei A. O victorie inregistrata in aceasta partida ar putea asigura, in functie de rezultatul dintre Elvetia si Turcia, prezenta in sferturile de finala ale competitiei.

Cehia – Portugalia: Stade de Geneve – 19:00 Chiar daca cele doua echipe au castigat prima partida jucata la Euro 2008, victoriile lor au in spate evolutii diferite. Portugalia a incantat in meciul cu Turcia, in timp ce echipa lui Bruckner a „convins” presa ca merita sa fie criticata.

Antrenorul cehilor a recunoscut si el ca este nevoie de o imbunatatire a jocului daca vor sa puna probleme Portugaliei, avand in vedere impresia facuta de lusitani in partida cu Turcia si statutul lor de favoriti la castigarea turneului.

Cehia a castigat meciul anterior gratie inspiratiei lui Karel Bruckner de a-l introduce in teren pe Sverkos in locul lui Koller, si ramane de vazut daca flerul recunoscut al tehnicianului va da rezultate si in seara aceasta. Se considera totusi ca schimbarile nu vor aparea din start, oferindu-i-se in continuare credit lui Jan Koller, in timp ce Milan Barros va incepe pe banca.

Referindu-ne la portughezi, este de mentionat ca 12.000 de fani au asistat la antrenamentul de marti, semn ca „jucatorul” din tribune este si el spectaculos si puternic.

Se considera ca tactica lui Scolari va diferi putin fata de partida cu Turcia, urmand ca actiunile de atac sa fie ceva mai calculate. „Trebuie sa punem la bataie toate calitatile noastre tehnice. Va fi aceeasi echipa ca aceea care a batut Turcia, dar stim ca avem jucatori valorosi si pe banca, precum Fernando Meira. Calitatile sale fizice ar putea fi importante mai tarziu in meci, tinand cont ca media de inaltime a cehilor este de 1,84 m”, a declarat tehnicianul portughezilor.

Scolari se asteapta la o opozitie puternica din partea Cehiei, dar considera ca statura adversarilor nu constituie un motiv suficient pentru a schimba stilul echipei sale.

In ceea ce priveste istoria lor comuna, Cehia a invins Portugalia in sferturile Euro 1996, gratie unui lob extravagant marca Poborsky.

Elvetia – Turcia: St. Jakob-Park ( Basel ) – 21:45 Ambele echipe au pierdut in prima zi a europenelor si o a doua infrangere ar pune capat ambitiilor lor de a merge mai departe.

Miercuri seara, si Elvetia si Turcia vor juca fara capitanii lor. Alexander Frei s-a accidentat la genunchi in meciul precedent si probabil va mai amintiti de lacrimile care confirmau ca turneul s-a terminat pentru el, chiar daca de la televizor accidentarea nu parea atat de grava.

De partea cealalta, Emre Belozoglu s-a resimtit dupa antrenamentul de luni si problemele medicale il vor tine pe banca pentru meciul cu Elvetia si poate pe toata durata grupelor.

Pentru turci lucrurile sunt si mai complicate, avand in vedere ca Gokhan este mai mult ca sigur indisponibil, ca urmare a accidentarii la genunchi suferita in meciul trecut, iar Servet Cetin astepta o ultima investigatie pentru o problema similara.

In ciuda situatiei deloc roz, antrenorii Kuhn si Terim merg la victorie, singura sansa de supravietuire.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea