Social

#blugi stramti #paralizie #spitalizare #blugi #skinny

Porti blugi stramti? Pericolul este urias!

Blugii mulati sau, asa cum mai sunt cunoscuti, blugii skinny, sunt de cativa ani in trend, multe femei adoptand aceasta moda care le scoate in evidenta formele. Doar ca medicii au ajuns la concluzia ca pot fi extrem de nocivi. O femeie din Australia a paralizat din cauza unei perechi de blugi mult prea stramti.

Femeia era imbracata in astfel de blugi stramti cand, in timp ce mergea printr-un parc,  talpile si picioarele i-au amortit si s-a prabusit, scrie publicatia "Sydney Morning Herald", citata de Agerpres. "Nimeni nu a observat ca a cazut si a ramas culcata acolo timp de mai multe ore", a declarat neurologul Thomas Kimber. Ea a reusit sa se tarasca la drum si sa opreasca un taxi care a dus-o la Royal Adelaide Hospital, unde blugii i-au fost taiati, mai precizeaza sursa citata.

Dr. Kimber a explicat ca pacienta dezvoltase un sindrom de compresie, blugii prea stramti oprind alimentarea cu sange a muschilor gambei, iar ca raspuns la aceasta stare, muschii s-au umflat atat de mult incat au presat pe doi dintre nervii majori din partea de jos a piciorului, provocandu-i slabiciune si amorteala a picioarelor. Muschiul umflat si-a imbunatatit conditia in termen de trei sau patru zile, mai precizeaza Agerpres.

Sursa foto: blog.stitchfix.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea