Social

#nasteri #decese #romani

Populatia Romaniei a continuat sa scada, desi numarul nou-nascutilor a crescut in mai

Populatia Romaniei a scazut si in mai, desi s-au inregistrat cu 777 mai multi nou-nascuti decat in luna precedenta, rata natalitatii crescand la 9,7 copii la 1000 de locuitori fata de 9,5 la mie in luna aprilie, potrivit comunicatului transmis, marti, de Institutul National de Statistica (INS).

In luna mai s-au nascut 17.597 de copii in Romania, cu 321 mai putini decat in aceeasi luna a anului trecut, determinand o scadere anuala a ratei natalitatii de la 9,8 la mie la 9,7 la mie.

Numarul persoanelor care au murit in mai a fost de 20.740, generand un spor natural negativ, de 3.100 persoane, in scadere fata de luna aprilie din acest an, cand s-au inregistrat 4.600 de decedati, rata mortalitatii descrescand de la 12,1 decedati la mia de locuitori pana la 11,4 la mie.

Comparativ cu luna mai din 2007, numarul persoanelor care au murit a fost cu 251 persoane mai mic.

Rata mortalitatii infantile a crescut pana la 13,3 copii sub un an decedati la mia de nou-nascuti, in luna mai, de la 11,2 la mie in luna aprilie. Raportat la luna mai a anului anterior, rata mortalitatii infantile a crescut la 13,3 de la 13,1 decedati sub un an la mia de nou-nascuti.

Numarul de casatorii inregistrate la oficiile de stare civila a fost de 13.354 in mai, cu 8.537 mai multe fata de luna aprilie, ceea ce corespunde unei rate a nuptialitatii de 7,3 casatorii la mia de locuitori (fata de 2,7 casatorii la mia de locuitori in luna aprilie si fata de 7,1 casatorii la mia de locuitori in mai 2007).

In luna mai 2008, prin hotarari judecatoresti definitive s-au pronuntat 3.519 divorturi, cu 369 de cazuri mai multe decat in luna aprilie, iar rata divortialitatii a crescut de la 1,79 divorturi la mia de locuitori  la 1,93 divorturi la mie. Numarul de divorturi din mai acest an a fost mai mare cu 169 de cazuri decat in mai 2007.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.