Social

#cutremur #aplicatie cutremur #avertizare cutremur

Populatia, anuntata in timp real, prin SMS, inaintea unui cutremur

Mihai Costoiu, ministrul delegat pentru invatamant superior, cercetare si dezvoltare tehnologica, a declarat, duminica, ca populatia va fi anuntata in timp real, simultan cu autoritatile, in cazul unui eventual cutremur, cu ajutorul unei aplicatii ce urmeaza sa fie implementata in curand.

Potrivit ministrului, o echipa de specialisti lucreaza la realizarea acestei aplicatii, iar Guvernul poarta discutii cu mai multe companii, in vederea implementarii acestei aplicatii pe telefoanele mobile.

"Ne dorim ca, pentru populatie, aplicatia sa fie gratuita, iar mesajele de avertizare sa fie transmise, simultan, si la TV si la radio", a declarat ministrul delegat pentru invatamant superior, cercetare si dezvoltare tehnologica.

Asadar, aplicatia va avea rolul de a oferi informatii populatiei privind iminenta producerii unui cutremur care sunt transmise, in prezent, doar autoritatilor, prin Centrul de alarmare de la Institutul National pentru Fizica Pamantului de la Magurele, potrivit Mediafax.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea