Social

# dosarul Turceni - Rovinari #Victor Ponta spalare de bani #Victor Ponta evaziune fiscala #victor ponta dna #victor ponta

Ponta Victor-Viorel, urmarit penal! Demisioneaza?

UPDATE Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Victor Ponta sa demisioneze din functia de prim-ministru al Romaniei, dupa ce DNA a anuntat  astazi ca acesta din urma este urmarit penal.

 

”Este o situatie imposibila ca premierul sa fie urmarit penal. Nu vrem ca Romania sa treaca printr-o criza politica. Este cel mai grav lucru care se putea intampla. Solicit demisia primului ministru. I-am comunicat toate acestea intr-o discutie avuta cu cateva minute in urma”, a declarat Klaus Iohannis in cadrul declaratiei pe care a facut-o la Cotroceni,  a declarat pPresedintele Klaus Iohannis.
 

Victor Ponta a ajuns, vineri, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), insotit de un avocat, declarand ca este suspect in dosarul lui Dan Sova. Premierul este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat, anunta DNA.

Una dintre acuzatii se refera la faptul ca Victor Ponta ar fi emis mai multe facturi, fara a avea o baza legala, in baza unui contract incheiat intre firma sa de avocatura si cea a lui Dan Sova. Anchetatorii sustin ca, in realitate, premierul nu a efectuat niciun fel de activitate profesionala in temeiul conventiei de conlucrare cu Sova.

Mai mult, in perioada efectuarii unor controale fiscale, Ponta s-a inteles cu Sova ca acesta sa intocmeasca in cadrul societatii de avocati rapoarte de activitate juridica, "pretins a fi prestata de Ponta Victor-Viorel, corespunzatoare celor 16 luni cat a durat conventia", mai spun procurorii anticoruptie.

Procurorii DNA sustin ca, in realitate, Ponta nu a efectuat niciuna dintre activitatile inregistrate in contabilitate, folosind o parte din sumele obtinute de la SCA "Sova si Asociatii" pentru cumpararea a doua apartamente de lux intr-un complex rezidential situat in Bucuresti.

Conform sursei citate, firma lui Dan Sova i-ar fi dat premierului dreptul de folosinta gratuita a unui autoturism Mitsubishi Lancer Evo 10, "la solicitarea expresa" a acestuia.

Potrivit ordonantei procurorilor, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ca o parte insemnata din sumele obtinute de catre SCA "Sova si Asociatii" de la cele doua complexe energetice (Turceni si Rovinari) a fost destinata exclusiv interesului personal al lui Sova Dan-Coman si a persoanelor din sfera sa relationala.

Este pentru prima oara in istoria Romaniei cand un premier in functie este chemat la DNA pentru a fi audiat intr-un dosar.

Intrebat de presa daca va demisiona, Ponta a raspuns ca politica se face in Parlament, nu la DNA, si nu a mai dorit sa mai declare altceva.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea