Social

Ponta nu vrea la primarie pentru ca schimba scutece

De ce nu candideaza liderii PSD la primariile din Bucuresti: Ponta schimba scutece, Corlatean nu are timp, iar Cati Andronescu este rector si primaria e sub demnitatea ei.

Victor Ponta, Titus Corlatean si Ecaterina Andronescu sint impinsi de Marian Vanghelie in capcana candidaturii la primariile de sector din Bucuresti. Miercuri, PSD Bucuresti trebuie sa lanseze si candidatii pentru primariile din Capitala, dupa ce in sfirsit a gasit unul pentru Primaria Capitalei. La sectoare sint insa aceleasi probleme ca si cele intimpinate de PSD la Primaria Generala: Vanghelie vrea sa desemneze el niste candidati care ii convin, iar conducerea centrala se opune. 

La sectorul 1 este nominalizat de organizatie Dan Tudorache, cel care s-a oferit de citeva ori sa-i excluda din partid pe Ion Iliescu si pe Adrian Nastase.

Or, cu exceptia lui Neculai Ontanu de la sectorul 2, acceptat in unanimitate de liderii de la centru ai partidului, si cu cea a candidatului de la 5, nici unul dintre favoritii lui Vanghelie nu este privit cu ochi buni. De aceea, Marian Vanghelie a pus la cale o strategie de atac la adresa liderilor din Kiseleff, pe care ii preseaza sa candideze ei la sectoare, pentru ca acestia, refuzind, sa il lase apoi sa-si desemneze singur candidatii pe care ii doreste.

Pentru sectorul 1, Vanghelie a pus ochii pe Titus Corlatean, secretarul general al PSD. Acesta a refuzat in fata colegilor oferta facuta, spunind ca el este europarlamentar si secretar general al partidului si „nu are timp“ sa se ocupe si de o campanie electorala. Cum insa Vanghelie nu renunta usor , Corlatean a pasat cartoful fierbinte aratind cu degetul un alt coleg pentru candidatura.

„Eu nu candidez, este exclus! La sectorul 1 poate sa mearga Serban Nicolae “, a declarat pentru Cotidianul Titus Corlatean, care a fost aspru mustruluit de colegii sai, Viorel Hrebenciuc reprosindu-i chiar ca „partidul l-a cocotat direct pe functie“ si el nu face acest sacrificiu minor, candidind la o primarie de sector.

Pentru sectorul 3 este presat sa candideze Victor Ponta, vechi inamic al lui Marian Vanghelie. Acesta nici nu vrea sa auda, in sedinta BPN de saptamina trecuta explicindu-le liderilor PSD ca el, tata de copil mic, „e ocupat sa schimbe scutece“.

"Mie nu mi-a propus nimeni oficial sa candidez la nici o primarie, nici chiar la Primaria Capitalei, unde as fi vrut sa candidez. Dar daca imi vor propune oficial, eu fac o contrapropunere: eu sa candidez la sectorul 5, unde il bat pe Bodu, iar domnul Vanghelie sa candideze la sectorul 3, impotriva lui Negoita, daca el este cel mai bun, sa arate ca este cel mai bun“, a declarat pentru Cotidianul Victor Ponta.

Ecaterina Andronescu este vizata de Vanghelie pentru Primaria Secto-rului 6, pe care fostul ministru nu o vrea sub nici o forma. De altfel, ea a varsat multe lacrimi in fata colegilor, incercind sa-i induioseze, si a cerut ajutor de la Ion Iliescu. Acesta a spus ca nu i se poate cere Ecaterinei Andronescu sa candideze deoarece candidatura la primaria unui sector este „sub demnitatea“ unui rector de universitate. 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea