Social

#politica #csat #victor ponta # sedinta csat

Ponta explica de ce a parasit CSAT

Premierul Victor Ponta a explicat de ce a ales sa paraseasca sedinta de joi a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT). Prim-ministrul spune ca nu a fost de acord cu infiintarea unui "Megaminister de Externe al Administratiei Prezidentiale".

Acesta ar fi urmat sa functioneze sub forma unui oficiu din structura Administratiei Prezidentiale si ar fi coordonat Ministerul Afacerilor Europene, Ministerul Afacerilor Externe, serviciile publice de radio si televiziune si Regia Patrimoniului Protocolului de Stat pentru refacerea imaginii Romaniei in strainatate.

Ponta crede ca prin aceasta institutie presedintele Traian Basescu intentiona sa subordoneze Guvernul.

Victor Ponta a mai precizat ca nu a acceptat propunerea lui Basescu care viza adoptarea unei decizii CSAT prin care sa fie stabilit bugetul destinat inzestrarii Armatei, buget valabil pentru perioada 2013-2016.

Victor Ponta a mai explicat ca o alta divergenta a rezultat dintr-un document conform caruia CSAT urma sa ia decizii in cazul tuturor proceselor de privatizare si numirilor de manageri la companiile de stat. El a spus ca ar accepta interventia Consiliului doar in cazul unei privatizari care ar putea pune in pericol siguranta nationala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea