Social

#urmarire penala Victor Ponta #victor ponta dna #victor ponta

Ponta a scapat de cercetarea penala! Reactia dura a lui Klaus Iohannis

Deputatii au respins, marti, in plenul Camerei, solicitarea DNA de avizare a urmaririi penale a premierului Victor Ponta si pentru conflict de interese, votul fiind 231 ”pentru” respingerea urmaririi penale si 120 ”impotriva”, scrie Mediafax.

"Vreau si cred ca Parlamentul si Guvernul au obligatia de a respecta Constitutia si de a-i apara mai ales pe altii, pentru ca altii, oameni simpli, nu au sprijinul pe care am avut eu ocazia sa-l am. La asta trebuie sa ne gandim de acum incolo", a spus Ponta, fara alte detalii.

Dupa ce deputatii au repins cererea DNA de incuviintare a urmaririi penale, presedintele Klaus Iohannis a reactionat dur. Iohanni sustine in continuarea ca singura solutie este demisia lui Victor Ponta.

"Imi mentin punctul de vedere conform caruia Parlamentul nu ar trebui sa obstructioneze actul de justitie. Regret faptul ca astazi coalitia de guvernare a impus o decizie in sens contrar. Regret, totodata, faptul ca Parlamentul s-a transformat intr-un scut de protectie pentru persoana Victor Ponta, banuita de fapte penale.

Este o dovada de maxima iresponsabilitate si de sfidare la adresa cetatenilor faptul ca parlamentarii ce alcatuiesc majoritatea impiedica justitia sa-si faca datoria, sunt dispusi sa distruga institutia Parlamentului, asa cum ar trebui ea sa functioneze intr-un stat de drept, si sa afecteze imaginea Romaniei pentru a salva politic o singura persoana. Majoritatea parlamentara refuza sa accepte semnalul dat de cetateni, care a fost unul foarte clar: stop coruptiei, politica facuta cu integritate si responsabilitate. in continuare consider ca solutia pentru iesirea din actuala situatie este demisia domnului Victor Ponta din functia de prim-ministru", a scris Klaus Iohannis, pe Facebook.

Si ambasada SUA a tras atentia ca "orice acuzatii de incalcare a legii de catre demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin si fara interferente". 

 

“Asa cum am spus anterior, nu comentam cazuri individuale.
Orice acuzatii de incalcare a legii de catre demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin si fara interferente, iar legea trebuie sa se aplice in mod egal in cazul tuturor.
Institutiile judiciare si cele ale statului de drept trebuie sa isi poata desfasura activitatea complet independent si trebuie sa se respecte intru totul atat legislatia romaneasca, cat si principiul unui proces echitabil.”, a anuntat ambasada SUA intr-un comunicat, chiar inainte de votul dat de Parlament pentru inceperea urmaririi penale in cazul Victor Ponta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea