Social

#dioxid de carbon autoturisme #emisii de dioxid de carbon #poluare #dioxid de carbon

Poluarea, o problema tot mai grava. Autoritatile, obligate sa ia masuri urgente

Un raport recent, disponibil incepand de astazi pe site-ul Grupului Interguvernamental pentru Schimbari Climatice (IPCC), dezvaluie o situatie alarmanta la nivel mondial. Transporturile vor fi in curand cea mai mare sursa de emisii de dioxid de carbon (CO2), iar autoritatile sunt somate sa ia masuri cat mai urgent.

"Fara politici sustenabile si de impact pentru a reduce emisiile de CO2 ale masinilor si camioanelor, emisiile din transport ar putea creste cu o rata mai mare decat in oricare alt sector", se arata in raportul "Climate Change 2014: Mitigation of Climate Change", potrivit Mediafax.

Masurile ar trebui sa vizeze emisiile de CO2 provenite de la dube si autocamioane, in contextul in care cele eliminate de automobilele noi sunt in scadere.

Federatia Europeana Transport & Environment (T&E) sustine ca UE ar trebui sa adopte noi strategii, dupa 2020, in vederea reducerii emisiilor de CO2 ale tuturor autovehiculelor si sa incurajeze aparitia masinilor electrice pe sosele.

Sursa foto: osram-os.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea