Social

# studiu alarmant #alarmant # scurtare viata #poluare

Poluarea ne scurteaza viata cu sase ani! STUDIU

Poluarea este cel mai mare dusman al omenirii. Aceasta scurteaza viata oamenilor cu sase ani si ucide mai multe persoane decat o face fumatul, accidentele de masina sau infectia cu HIV.

 

Potrivit unui raport publicat in The Guardian, poluarea care provine de la arderea carbunelui duce la reducerea vietii cu pana la sase ani pentru miliarde de persoane.  

Potrivit cercetarilor efectuate de Universitatea din Chicago, un om moare cu aproximativ sase ani mai devreme, in India, din cauza poluarii. In China, unde autoritatile au reusit sa reduca poluare din orase in ultimii ani, prin diverse metode vietile oamenilor sunt in continuare afectate. Aici, aerul poluat reduce in continuare vietile oamenilor cu 2,6 ani.

“Poluarea aerului este cea mai mare amenintare externa pentru sanatatea umana, dar aceasta nu este recunoscuta la scara larga sau nu ii este recunoscuta forta si vigoarea in adevaratul sens al cuvantului”, a spus profesorul Michael Greenstone de la Universitatea din Chicago.

Michael Greenstone, alaturi de colegii sai, au dezvoltat un index al calitatii vietii in raport cu aerul (AQLI), care masoara nivelurile de poluare a aerului in impactul lor asupra sperantei de viata. In urma acestuia s-a constatat ca, in medie, un cetatean de pe glob pierde 2,2 ani din viata, din cauza nivelului de poluare.

„Cel mai ingrijorator lucru este ca exista tari in care normele guvernamentale si sociale permit oamenilor sa duca o viata mai scurta si mai bolnava”, a declarat Michael Greenstone, potrivit sursei citate. 

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea