Social

#efecte poluare copiii #dezvoltare copii #copii #poluare

Poluarea afecteaza gandirea copiilor!

Mediul in care cresc copiii are o legatura directa cu dezvoltarea capacitatilor lor cognitive, informeaza dailymail.co.uk.

Un grup de cercetatori spanioli au efectuat o serie de experimente pentru testarea atentiei si memoriei pe un grup de 2.500 de elevi si au asociat rezultatele testelor cu datele obtinute prin satelit pentru a calcula expunerea acestora la mediul natural. Testele au aratat faptul ca elevii care au crescut in apropierea spatiilor verzi sau in apropierea apelor sunt cu aproximativ un an mai avansati in dezvoltarea lor mentala decat aceia care au crescut intr-un mediu aglomerat urban.

Autorii studiului sustin ca abilitatile de gandire sunt influentate, intr-un procent ce variaza intre 20 si 65%, de poluarea atmosferica si expunerea la mediul natural. Acestia au adaugat ca studiul efectuat nu a tinut seama de statutul social al familiilor si nici de veniturile lor.

"In urma studiului am descoperit o asociere benefica intre expunerea la spatiul verde si dezvoltarea cognitiva in randul elevilor, care a fost partial mediata de reducerea expunerii acestora la aerul poluat", a declarat unul dintre cercetatori.

 "Aproximativ jumatate din populatia lumii traieste in orase si se estimeaza ca pana in anul 2030, 3 din 5 persoane vor trai in mediul urban, in intreaga lume. Zonele urbane sunt caracterizate de o retea de infrastructuri artificiale, ce au un nivel crescut de poluare si portiuni reduse de spatii verzi. Expunerea copiilor la factorii poluanti, cum ar fi aerul urban si zgomotul, a fost asociata cu efectele negative ale dezvoltarii lor cognitive. Descoperirile noastre arata ca un mediu natural, compus din spatii verzi si spatii situate in apropierea apelor, are un impact benefic pentru dezvoltarea cognitiva, iar o parte din acest efect rezulta din protectia impotriva factorilor poluanti, caracteristici mediului urban”, a declarat unul dintre cercetatorii Centrului de Epidemiologie si de Cercetare a Mediului inconjurator din Barcelona.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea