Social

#politisti #credit #mai

Politistii, pasuiti de banci cu sustinerea MAI

Potrivit unor surse din cadrul IPJ Bihor, politistii ar putea fi pasuiti de plata ratelor la banca, cu sprijinul Ministerului Administratiei si Internelor.

"Se duc tratative cu reprezentantii bancilor inca din luna septembrie si s-a facut deja o intelegere verbala cu acestia", a declarat pentru Evenimentul Zilei comisarul Ioana Indries, din cadrul Biroului de presa al Inspectoratului de Politie Bihor.

Ministrul Traian Igas a emis un ordin prin care obliga sefii inspectoratelor judetene de Politie sa mearga sa negocieze cu reprezentantii institutiilor bancare reesalonarea ori refinantarea creditelor subalternilor.

Pana vineri, 8 octombrie, sefii inspectoratelor trebuie sa transmita Inspectoratului General al Politiei rezultatele negocierilor.

Marin Gruia, liderul Sindicatului Politistilor, a confirmat faptul ca acesta este una dintre revendicarile sindicatelor.

Bancherii nu par insa dispusi sa negocieze cu MAI pentru creditele politistilor.

"N-am cunostinta despre vreo solicitare de acest gen insa este greu de imaginat o solutie globala, este imposibil. Trebuie luat fiecare caz in parte in functie de tipul de imprumut, de solvabilitatea clientului chiar daca are uniforma sau nu. Sistemul bancar are in vedere analiza fiecarui client in parte. Fiecare sucursala va analiza o eventuala cerere pe baza factorului de risc", a precizat pentru Evenimentul zilei Cornel Cojocaru, purtatorul de cuvant al BCR.

Diferentierea intre clienti ar insemna discriminare, spun surse bancare citate de cotidian, care explica si faptul ca singura solutie legala ar fi garantarea creditelor de catre minister dupa modelul Programului "Prima Casa".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea