Social

#politisti #politisti proximitate #proximitate #limba romani

Politistii de proximitate vor invata limba romani

Circa 2.500 de politisti de proximitate vor invata, la Centrul de pregatire de la Slatina, limba si cultura romani. Masura a fost luata dupa ce Politia Romana a decis sa dezvolte conceptul de politie de proximitate in zona rurala, in special in comunitatile de romi.

Proiectul, intitulat "Promovarea conceptului de politie de proximitate in zonele rurale, indeosebi in comunitatile de romi si alte comunitati defavorizate socio-economic", este dezvoltat in parteneriat cu Universitatea din Geneva si Academia de Politie din Savatan. Acest proiect are ca obiective prevenirea infractionalitatii si cresterea sentimentului de siguranta publica pentru locuitorii de la sate si comune.

"Prin apropierea politistilor de aceste comunitati se urmareste cunoasterea cauzelor care pot genera criminalitate, abordarea acestora, precum si rezolvarea sau indepartarea lor. Pana acum am identificat 97 de comune cu populatii importante de romi. De exemplu, la Barbulesti, judetul Ialomita, traiesc peste 7.000 de romi", a declarat comisarul sef Mihai Pruteanu, adjunctul sefului Directiei de Ordine Publica din cadrul Politiei Romane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea