Social

Politicienii vor sa candideze ca independenti la alegerile din toamna

Pana acum cateva luni, sa candidezi independent era ca si cum te-ai fi aruncat in valuri fara colac de salvare. Lipsit de sustinerea morala, dar mai ales, financiara, a unui partid, sansele de castig erau aproape nule. Odata cu Sorin Oprescu s-a lansat insa o noua moda in politica. Daca nu te vrea partidul sau, dimpotriva, sansele formatiunii tale sa intre in Parlament sunt foarte mici, candidezi independent.

Sa iesi din partid special pentru a candida independent, convins fiind ca partidul nu trece de pragul electoral de cinci la suta, poate fi considerat imoral . Dar sanatos, ar spune Nicolae Mischie, fostul social democrat, intrat de curand in PNG. Ex-presedintele Consiliului Judetean Gorj s-a gandit ca PNG nu va intra niciodata in Parlament. Prin urmare a anuntat ca va candida de unul singur. Cei din partid nu au stat nici ei pe ganduri si ca pedeapsa l-au exclus.

Daca unii au avut de ales, altii sunt nevoiti sa se arunce in lupta fara sprijinul partidului. Daniela Buruiana , exclusa din PRM de Vadim Tudor, va candida ca independent pentru un mandat de deputat.

Un destin asemanator ar putea-o astepta si pe Mona Musca . Cei din PD-L nu sunt siguri ca vor sa-i ofere sansa de a candida. Mai degraba, Musca ar avea sanse sa reintre in partid daca ar castiga, pe cont propriu, un mandat de parlamentar.

Fostul sef de la PD-L Constanta, Stelian Dutu, este si el intr-un mare impas. Cum partidul nu prea l-a sustinut, a anuntat ca ar putea candida independent. Iar acum risca sa fie exclus din cauza declaratiei, considerata la centru ca fiind hazardata.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea