Social

#politicieni #sua #cultura americana #test #rezultat #jalnic

Politicienii din SUA au rezultate jalnice la testele de cultura americana

Politicienii din Statele Unite au obtinut rezultate catastrofale la un test destinat sa le evalueze cunostintele de cultura si civilizatie americana, anunta joi organizatia care a centralizat raspunsurile.

Cei care s-au identificat drept "alesi in functii oficiale", fara sa precizeze daca au functii locale sau nationale, au raspuns corect in medie la 44% dintre intrebarile referitoare la istoria americana, functionarea guvernului american si economie, dezvaluie AFP.

Rezultatul este mai slab decat al cetatenilor obisnuiti, care au inregistrat in medie un scor de 49% la chestionarul Institutului de studii intercolegiale (ISI). "Cum pot liderii politici sa ia decizii in cunostinta de cauza, daca nu inteleg istoria americana?", a intrebat Josiah Bunting, presedintele biroului de instruire civica al ISI.

"Este deja suparator ca publicul obisnuit pica testul de educatie civica al ISI, dar cand vedem rezultatele si mai jalnice ale responsabililor alesi, chiar exista motive de ingrijorare ", a spus el. Testul de 33 de intrebari a fost rezolvat de circa 2.500 de persoane alese la intamplare, dintre care unii s-au identificat drept "alesi in functii oficiale".

Printre altele, participantii erau rugati sa numeasca "doua tari inamice (ale Statelor Unite) in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial". 69% dintre participanti au raspuns corect, numind Germania si Japonia. Ceilalti au numit tari vecine precum Canada si Mexicul, Marea Britanie, care a fost aliata a Statelor Unite, sau Spania, care a fost neutra, dar din punct de vedere ideologic aliniata Germaniei naziste . Altii au numit China si Rusia.

40% dintre cei care au facut testul sunt de parere ca presedintele american are prerogativa de a declara razboi unei tari, in timp ce 54% au dat raspunsul corect - ca aceasta prerogativa apartine Congresului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea