Social

Poeti din Romania si Suedia se intalnesc pentru a-si traduce versurile

Stockholm, 26 martie. La initiativa Institutului Cultural Roman de la Stockholm, in colaborare cu Centrul Cartii si Fundatia pentru poezie Mircea Dinescu , a avut loc intre 14 si 24 martie 2008 un atelier de traducere cu participarea a opt tineri poeti romani si suedezi.

Din Romania au participat Adela Greceanu, Claudiu Komartin , Dan Sociu si Elena Vladareanu, in timp ce Suedia a fost reprezentata de Ida Borjel, Kristofer Flensmark, Malte Persson si Kajsa Sundin.

Tinerii scriitori au lucrat timp de zece zile la Centrul de creatie al Fundatiei Mircea Dinescu, traducand din versurile celorlalti in limbile suedeza, respectiv romana, prin intermediul limbilor straine cunoscute, cu ajutorul dictionarelor si mai ales al afinitatilor lirice, cei opt avand un limbaj comun, cel al poeziei.

Manuscrisul bilingv rezultat va fi publicat intr-un numar special al prestigioasei reviste suedeze depoezieLyrikvannen (//lyrikvannen.se) si lansat la Targul de Carte de la Goteborg (www.bok-bibliotek.se) din toamna acestui an (25-28 sept.), la care Institutul Cultural Roman de la Stockholm a fost invitat sa participe. Turneul suedez al celor opt poeti va continua cu o seara depoeziela sediul ICR Stockholm si se va incheia cu prezentarea proiectului in cadrul Festivalului International de Poezie de la Uppsala (www.reginateatern.se) (2-4 oct.)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea