Social

#pnl #reformă #modificarea constitutiei #dan mihalache

PNL vrea ca presedintele Romaniei sa fie ales de catre Parlament

In PNL exista un curent majoritar in favorea modificarii Constitutiei, astfel incat presedintele Romaniei sa fie ales in urma votului exprimat in Parlament, a afirmat, marti seara, liberalul Dan Mihalache (foto).

"Poate ca vom avea, in urma reformei constitutionale, un presedinte ales in mod indirect de Parlament, asa cum se intampla in toate democratiile. Poate ca reforma constitutionala va statua un consens politic pe tema unei republici parlamentare", a declarat Mihalache la Romania TV.

Conform calendarului pe care premierul Ponta l-a anuntat anul trecut, textul de revizuire a Constitutiei ar urma sa fie gata in primul trimestru al lui 2013. In schimb, referendumul prin care populatia va aproba sau nu modificarile ar putea avea loc cel mai tarziu in toamna acestui an.

Pe lista modificarilor propuse de USL se afla limitarea atributiilor executive ale sefului statului, reorganizarea administrativ teritoriala a Romaniei, precum si modificarea procedurii de numire a judecatorilor la Curtea Constitutionala a Romaniei.

Sursa foto: romanialibera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea