Social

PNL si PD cauta motiv de impacare

Liderii celor doua partide au transmis ieri din nou un mesaj fortat la unitatea Aliantei, dupa seria de lovituri reciproce sub centura pe care PNL si PD si le-au administrat in ultimele doua saptamini. Luni seara, la cererea democratilor, Emil Boc, insotit de Adriean Videanu, s-a intilnit la Guvern cu premierul Calin Popescu Tariceanu si cu presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.

Cei doi lideri au analizat evolutia din ultima saptamina a relatiilor din cadrul Aliantei si au hotarit ca sedintele CNC trebuie reluate. Presedintii PNL si PD vor convoca, in urmatoarele zile, o sedinta a Aliantei D.A., in care vor propune adoptarea unor masuri care sa duca la imbunatatirea relatiilor dintre cele doua partide componente, spune purtatorul de cuvint al Aliantei D.A., Adriean Videanu, intr-un comunicat trimis imediat dupa intilnire . Este primul comunicat semnat de Videanu in aceasta calitate, detinuta pina acum o luna si jumatate de liberalul Eugen Nicolaescu.

Alte impacari de ochii lumii

Cu o zi inainte, PD a atacat pe toate planurile partidul lui Calin Popescu Tariceanu, iar liberalii au raspuns pe masura. Au anuntat ca nu mai participa la sedintele Aliantei. Nu este prima data cind liderii celor doua partide transmit un mesaj public de impacare dupa un scandal ce parea sa rupa relatiile dintre cele doua partide.

S-a intimplat vara trecuta , dupa refuzul premierului Tariceanu de a declansa alegeri anticipate pe motiv de inundatii si s-a mai intimplat chiar cu o luna si jumatate in urma, cind cele doua partide au renuntat la ideea de fuziune.

Daca prima data armistitiul a durat citeva luni, ultima data, acesta a durat doar citeva zile. Relatiile s-au tensionat din nou pe tema legilor sigurantei nationale si mai apoi a alegerilor din CSAT.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea