Social

#asumarea raspunderii #amendamente #cod civil #cod penal #coduri

PNL nu a mai depus amendamente la cele doua Coduri juridice

Partidul National Liberal a renuntat sa mai depuna amendamente la Codurile juridice pe motiv ca oricum sunt necesare prea multe modificari ale proiectelor pe care Guvernul urmeaza sa-si asume raspunderea. Aceasta este declaratia facuta de viceliderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, care a subliniat faptul ca cele trei zile pentru depunerea de amendamente nu reprezenta un timp suficient pentru incheierea acestei proceduri. Totusi, pana ieri seara, parlamentarii depusesera 32 de amendamente la proiectele de Cod Penal si Cod Civil pe care Guvernul urmeaza sa-si asume, luni, raspunderea, in sedinta de plen a celor doua Camere ale Parlamentului.

Nicolaescu a subliniat faptul ca in urma discutiilor cu liberalii din subcomisia juridica, acolo s-a facut “tot ce s-a putut face”, in conditiile in care cele trei zile pentru depunerea de amendamente “nu reprezinta un timp suficient, oricum sunt prea multe lucruri de schimbat".

Potrivit Realitatea TV, PNL si UDMR vor discuta in legatura cu depunerea unei motiuni de cenzura pe aceasta tema. Aceasta posibilitate va fi discutata in cadrul Biroului Politic Central de luni, dupa cum a precizat Nicolaescu, pana atunci presedintele PNL Crin Antonescu purtand discutii cu liderul UDMR, Marko Bela pentru strangerea de semnaturi necesare depunerii unei motiuni.

In ce priveste cele doua Coduri juridice , parlamentarii celorlalte partide au depus 32 de amendamente. Dintre acestea, 10 vizeaza Codul Penal iar restul de 22 - Codul Civil .

Conducerea Parlamentului a decis ca luni, 22 iunie sa se desfasoare procedura asumarii de catre Guvern a raspunderii pe cele doua proiecte de lege privind Codul Civil si Codul Penal.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea