Social

PNL, cu grija serviciilor secrete

Delegatia PNL a sustinut ieri la intilnirea cu presedintele Basescu ca pachetul legislativ privind siguranta nationala sa nu genereze structurilor informative competente excesive, care sa duca la restringerea libertatilor individuale ale cetatenilor. Tariceanu a mentionat in acest sens ca Romania este o democratie stabila, are economie de piata si institutii capabile sa lupte eficient impotriva coruptiei. Conform unor surse prezente la intilnire , discutiile dintre liberali si presedinte pe acest subiect nu au fost 100% pe placul lui Traian Basescu. Premierul Tariceanu a avansat ideea unei dezbateri publice la solicitarea societatii civile im timpul elaborarii proiectelor de legi, in timp ce Traian Basescu agreeaza varianta dezbaterii publice, dar dupa ce pachetul legislativ va avea o forma finala.
Cele sase legi din pachet se afla in acest moment la Parlament, iar dupa ce vor fi lucrate in comisii vor fi trimise pentru avizare la CSAT.
De aici pachetul legislativ va fi remis Guvernului pentru adoptare . CSAT a dezbatut luni, in prima lectura, cele sase proiecte din pachetul legislativ, liberalii impotrivindu-se variantei initiate de colectivul care a lucrat textele de lege, atacind unele atributii in domeniul cercetarii penale ale agentilor serviciilor secrete.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea