Social

PNA se va ocupa de acum doar de cercetarea marii coruptii

Senatorii au decis ieri reducerea competentelor Parchetului National Anticoruptie, astfel incat acesta institutie sa cerceteze numai cauze privind marea coruptie.

IN RELUARE. Senatorul PSD Serban Nicolae s-a suparat ca presedintele de sedinta a supus iar la vot amendamentele Puterii, desi fusesera respinse luni
Astfel, prin modificarea unei ordonante din 2004 privind functionarea PNA, procurorii acestei institutii vor ancheta cauze in care valoarea sumei sau a bunului care formeaza obiectul infractiunii de coruptie este mai mare de 10.000 de euro, fata de 5.000 de euro cat propusese Guvernul Nastase. Ordonanta a fost adoptata cu 76 de voturi pentru, 14 impotriva si 16 abtineri. Actul normativ si modificarile decise de Comisia Juridica au trecut cu destul de multa greutate prin Senat, fiind supuse prima data votului plenului luni. Amendamentele, care apartineau Aliantei D.A. au fost respinse atunci de plen, in timp ce ordonanta initiala a fost adoptata. Pentru ca existau suspiciuni asupra votului, ordonanta si amendamentele au fost supuse iar la vot ieri, coalitia la putere reusind sa se mobilizeze.

INSTANTE. Senatorii au adoptat si Ordonanta de modificare a statutului magistratilor si a Legii privind organizarea judiciara, decizand ca, in prima instanta, completul de judecata va fi format dintr-un singur judecator. De asemenea, apelurile vor fi judecate de un complet format din doi judecatori , iar recursurile vor fi analizate de un complet format din trei judecatori. Aceste modificari au fost decise de Cabinetul Nastase ca urmare a infiintarii tribunalelor specializate (de minori si familie, de munca si asigurari sociale, comerciale si administrativ-fiscale) la nivel judetean.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea