Social

#vijelie #furtuna #inundatie

Ploile si furtunile continua in mai multe judete

Dupa cateva zile de vreme rece si ploioasa, avertizarea meteorologilor de cod galben a incetat, dar vremea rea continua in mai multe judete pana miercuri.

Furtuna de sambata a inundat 80 de gospodarii si 38 de strazi acoperite de ape numai in Bucuresti. Zonele cele mai afectate au fost in sectoarele 4 si 5 ale Capitalei si in comunele limitrofe Bucurestiului. Pompierii au intervenit pentru a curata zonele inundate din cauza gurilor de canalizare infundate cu moloz sau gunoaie.

In tara, sute de hectare de teren agricol si masini ale unor turisti au fost luate de apa, dar acestia au iesit la timp din autovehicule.

In comuna ieseana Oteleni au fost inundate 15 case, 200 hectare culturi de vita-de-vie, doua poduri si podete, 10 kilometri de drum judetean si comunal, iar zece fantani au fost colmatate, conform Gardianul. Pagubele au fost semnificative si in judetul Neamut, unde 250 de hectare de culturi au fost inundate sau distruse de grindina.

Luni, pana la ora 0:00, ar putea fi depasite cotele de atentie pe raurile din bazinele hidrografice Jiu, Olt inferior, Vedea, Arges, Ialomita, Buzau, Rm. Sarat, Putna, Trotus, Barlad, a avertizat ANM, conform Gardianul.

Maxime vor continua sa fie cuprinse intre 17 si 25 de grade si minime intre 5 si 15 grade. Ploile vor continua in sudul si estul tarii, dar maximele vor creste pana la 26 de grade incepand de miercuri.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea