Social

#alegeri parlamentare 2008 #cfr bani studeti #transport

Plimbarea electorala a studentilor a costat peste un milion de euro

CFR Calatori ar fi putut incasa peste un milion de euro de la tinerii care au luat cu asalt trenurile in perioada 28 noiembrie - 1 decembrie in scopul, oficial cel putin, de a-si exprima optiunile electorale.

Nu se stie insa daca scopul final al initiativei guvernamentale de a le oferi o calatorie dus-intors gratis, cu trenul accelerat sau rapid, tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani in perioada respectiva a fost atins.

Societatea CFR Calatori trebuie insa sa-si recupereze din bugetul Ministerului Transporturilor peste 4,5 milioane de lei, cat a costat plimbarea electorala. Oficialii CFR Calatori au declarat pentru Gandul ca la acest program guvernamental au apelat peste 70.000 de tineri.

Numai din Bucuresti au plecat gratis aproximativ 20.000 de oameni, iar din Cluj Napoca alti 13.000. Gratuitatea a dus la supraaglomerarea caii ferate in intervalul mentionat, motiv pentru care CFR Calatori a fost nevoita sa introduca si trenuri suplimentare pe rutele cele mai solicitate: Bucuresti-Iasi, Bucuresti-Brasov si Bucuresti-Bacau.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea