Social

#plecare studii strainatate #studii strainatate #studii

Pleci la studii in strainatate? Asigura-te cu doar 1 Euro / zi

 Perioada studentiei este pentru cei mai multi tineri una fara griji legate de sanatate sau de perspectiva aparitiei in viitorul apropiat a problemelor medicale sau accidentelor. Plecarea la studii in strainatate genereaza pentru cei mai multi atat de multe preocupari legate de cazare, bani de buzunar, emotiile unui nou colectiv incat grjia pentru sanatate e lasata de cele mai multe ori la urma. Doar ce ti se poate intampla cand ai doar 19 ani!?

De cele mai multe ori, studentii sau parintii lor nu realizeaza ce cheltuieli poate genera o vizita de urgenta la medic, eventual soldata si cu o recomandare de analize medicale sau chiar spitalizare. Servicii care in Romania au fost acoperite prin asigurarea de stat te pot lasa fara cateva sute sau mii 100-200 de euro in buzunar si intrebarea "De ce nu mi-am facut pana acum asigurare?"

IQ Med, broker specializat in asigurarile de sanatate private cu acoperire internationala, recomanda parintilor sa nu-si trimita copiii in afara tarii fara o asigurare de sanatate de calitate, fie ea si doar pentru situatii de urgenta. Exista produse de asigurare special facute pentru studenti, pana la asigurari de sanatate permanente, ce vor avea continuitate si dupa incheierea studiilor, fie ca studentul alege sa revina in Romania sau sa se stabileasca in orice alt oras din lume.

Asigurari create pentru studenti in strainatate, la doar 1 euro / zi

Pentru studentii ce urmeaza sa plece la studii in Europa, cel mai popular plan in aceasta perioada este WorldStudy de la IMG (International Medical Group). Asigurarea ofera acoperire pentru spitalizari, consultatii, analize, evacuare medicala de urgenta, raspundere fata de terti, cu doar 1 euro / zi, daca studentul are sub 29 de ani si tarifele pot creste daca tara de studii este in SUA sau Asia. Asigurarea se poate incheia pentru perioade de la o luna pana la un an si se poate prelungi, pana la 5 ani cumulat. Este foarte potrivita pentru studenti dar si pentru cei care pleaca in mobilitati de tip Erasmus, cercetatori, profesori ce calatoresc pentru stagii temporare, putandu-se incheia pe perioada dorita direct online in mai putin de 5 minute.

Asigurari permanente de sanatate, de la 70 euro / luna

Sunt situatii in care parintii decid sa aleaga o asigurare de sanatate Internationala cu acoperire permanenta, de la asiguratori premium, precum Bupa, Cigna, AXA. Preturile pot incepe de la 70 euro / luna, in functie de tara in care copilul va studia si de planul de asigurare ales. O astfel de asigurare acopera tratamente medicale (de urgenta sau planificate) oriunde in lume si garanteaza prelungirea an de an, pe viata, fara penalizari, indiferent de afectiunile suferite de-a lungul perioadei asigurate. Aceste asigurari de prim rang te acopera si in afara tarii sau perioadei de studii, de exemplu daca mergi intr-un exchange semester in alta parte a lumii sau pur si simplu daca intrerupi studiile sau le-ai incheiat, pana vei incepe sa lucrezi si poate chiar dupa aceea.

De exemplu, un student roman in Olanda in varsta de 18 ani achita 72 euro pe luna pentru un plan complet de sanatate Cigna Silver, ce include spitalizare, operatii, transplanturi, consultatii, analize, fizioterapie si poate adauga acoperire de stomatologie pentru inca 15 euro pe luna.

Important: verifica acoperirea pentru COVID-19 a asigurarii

In contextul actual, este important sa verificati cum trateaza companiile de asigurare spre care va orientati situatiile medicale generate de COVID-19. Atat WorldStudy de la IMG, cat si Cigna Global ofera acest beneficiu, insa exista companii ce nu au preluat in asigurare aceste riscuri sau le acopera doar daca nu exista restrictii de calatorie in tara de destinatie.

IQ Med este principalul distribuitor independent de asigurari de sanatate din Romania si colaboreaza cu cei mai puternici asiguratori de sanatate din lume, inclusiv Bupa, Cigna Global, Allianz Care, IMG, Medihelp, Generali, AXA. Echipa detine expertiza unica pe piata romaneasca prin calitatea serviciilor de consultanta in selectarea planurilor adaptate nevoilor fiecarui client si gestionarea politelor de sanatate.

Contacteaza-ne pentru o oferta personalizata de student sau, daca ai depasit aceasta etapa a vietii, avem cele mai bune asigurari din lume pentru tine, familie sau angajatii tai de top.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea