Social

#rovinieta #soferi #sms #plata pentru autostrazi #vinieta de la benzinarie

Plata pentru autostrazi se va face prin rovinieta, SMS sau vinieta de la benzinarie

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National, Dan Sova, a anuntat aseara ca taxarea pentru circulatia pe autostrazile din Romania se va face prin mai multe mecanisme.

"Sistemul de taxare va fi ca o vinieta pentru autostrada, asa cum cumperi astazi rovinieta. Sunt mai multe posibilitati. O sa fie si taxa electronica cu telefonul mobil, adica se va plati prin SMS, o sa fie si cu un cod de bare pe geam - cine circula mai mult, o sa fie si posibilitatea sa-ti cumperi vinieta de la benzinarii si sa ti-o pui in geam cand circuli. Vor fi mai multe mecanisme", a explicat Dan Sova.

Pentru taxarea prin codul de bare, Dan Sova a precizat ca acesta presupune si achizitionarea unui anumit tip de viniete, care va putea fi cumparat tot de la benzinarii. Aceasta va trebui sa fie aplicata pe geamul masinii si va fi inregistrata la trecerea prin dreptul unei camere de luat vederi care va citi codul, iar banii vor fi retinuti, automat, din cont.

Sursa foto:economica.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea