Social

#asigurare #sanatate #privat #spital

Plata asigurarilor de sanatate aduce reduceri in spitalele private

Romanii care contribuie lunar la fondul de sanatate pot primi reduceri intre 10 si 50% la interventiile facute in spitale private.

Contributiile la asigurarile de sanatate iti aduc reduceri la interventiile chirurgicale, dar si la tratamente in spitalele private.

"Reducerile variaza intre 10 si 50% din costul unei operatii, in functie de zilele de spitalizare ", a explicat Bogdan Pana, director general adjunct la Spitalul Euroclinic din Bucuresti, citat de Evenimentul Zilei.

In cazurile in care pacientul are nevoie doar de internare si tratament, compensarea din partea asigurarilor publice poate ajunge pana la 80%.

Tarifele in spitalele private, pot fi chiar mai mici ca la stat. Pacientul plateste insa singur serviciile de confort si ingrijire si servicii medicale suplimentare.

Tariful mediu pentru un pacient operat platit de Casa la privat este mai mic cu 25%. Clinica privata primeste 1.100 lei, fata de 1.400, cat ia spitalul public, potrivit Stirile ProTV.

Romanii se pot opera in zeci de clinici private, din peste 20 de judete, care au contract cu statul.

Acte necesare pentru a beneficia de reducerea costurilor sunt, in cele mai multe cazuri, copia dupa buletin, trimiterea de la medicul specialist si adeverinta de salariat/pensionar .

In fiecare an, plateste aproape 24 de milioane de euro pentru pacientii asigurati, cam 100.000 de oameni, care se opereaza in unitatile private.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea