Social

Plaja la umbra templelor megalitice

Un sejur in Malta costa intre 300 si 900 de euro, in functie de categoria hotelului. Malta atrage nu numai prin vremea care garanteaza un concediu reusit, ci si prin monumentele istorice, unele vechi de 7.000 de ani. Din iunie si pana in septembrie, temperatura medie este de 30°C, insa, in august, temperatura depaseste 40°C, astfel ca turistii care vor sa-si planifice concediul trebuie sa tina cont si de acest aspect. Cei care merg in Malta in mod sigur nu se vor plictisi.

Capitala La Valetta este considerata un muzeu in aer liber . Cel mai vizitat obiectiv turistic este Palatul Ordinului de Malta. Initial o cladire din lemn si piatra, palatul a fost transformat intr-o cladire impunatoare dupa ce a fost preluat de Ordinul Cavalerilor de Malta, in 1571.

Catedrala Sfantul Ioan e o alta constructie importanta. Lucrarile au inceput in 1573 si a fost locul de rugaciune al cavalerilor. Strazile foarte inguste si cladirile inalte, mai ales in partea veche a orasului, dau senzatia turistilor ca se afla intr-o calatorie in Evul Mediu. In insula Gozo, la Ta Pinu, se poate vizita catedrala, considerata facatoare de minuni.

Dintre monumentele istorice, foarte spectaculos este templul Hagar Qin, mai vechi decat celebrul ansamblu de la Stonehenge. Se spune ca ar fi fost ridicat in jurul anului 4000 i.Hr. In insula Gozo se afla un alt templu megalitic, construit in anul 5500 i.Hr. Se crede ca templele erau dedicate zeitei-mama a fertilitatii. La aceste obiective turistice se adauga muzeele, foarte numeroase, mai ales daca ne gandim ca insula a fost dominata de fenicieni, romani si de crestini.

Cea mai cunoscuta statiune e St. Julien’s, cu hoteluri de 5 stele, puburi si diverse posibilitati de petrecere a timpului liber, precum sporturi si drumetii. Majoritatea plajelor sunt artificiale si scurte, insa foarte bine amenajate. La Golden Bay este o plaja cu nisip galben precum malaiul, in insula Comino se sta la soare pe roca, in vreme ce la St. Julien’s plaja a fost amenajata cu pietris rosu adus din Iordan. Apa e foarte clara.

Un sejur de sase nopti la un hotel de 3 stele, cu transport cu avionul si mic-dejun, costa in iunie si in septembrie 300-370 de euro, in vreme ce in varf de sezon se ajunge la 390-430 de euro. La un hotel de 4 stele, un astfel de sejur costa in iunie si in septembrie intre 380 si 470 de euro, in vreme ce, in iulie si in august, tarifele urca la 460-520 de euro.

In cazul unui hotel de cinci stele, in capetele de sezon, pretul este de 640-690 de euro, iar in varf de sezon se ajunge la 740-780 de euro/sejur. Cea mai ieftina varianta o reprezinta apartamentele de 2 stele, care costa intre 260 si 350 de euro. Este indicat ca turistul sa ceara detalii despre hotel, deoarece sistemul de clasificare difera fata de Romania.

Bani de buzunar

Malta nu e o tara ieftina. O bere costa aproximativ o lira malteza, iar o pizza ajunge la 2,5-3 lire. La supermarket, o sticla de suc de 1,5-2 litri ajunge la 0,3-0,5 lire. O lira malteza valoreaza in jur de 2,2 euro.

 
Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea