Social

#pinguinul pierre #pinguin #desene animate #australia

Pinguinul care se uita la desene animate pentru a nu se simti singur si trist

Un pinguin de la o gradina zoologica din Australia obisnuieste sa se uite la desene animale pentru a-si alunga tristetea si pentru a nu se mai simti singur. Acesta este singurul pinguin din specia lui, din Australia.

Botezat Pierre, pinguinul a fost gasit pe o plaja din vestul tarii si preluat de ingrijitorii gradinii zoologice din Perth. Acest este singurul pinguin din specia Northern Rockhopper din Australia. Acesta se afla sub ingrijiri de specialitate, deoarece starea lui de sanatate nu este foarte buna

Pierre a fost descoperit pe o plaja din vestul tarii si a fost preluat de ingrijitorii de la gradina zoologica din orasul Perth.

Ingrijorati ca pinguinul Pierre nu socializeaza suficient in timp ce se recupereaza inainte de a fi eliberat in habitatul natural, ingrijitorii au gasit o solutie inedita de a-l tine ocupat si de a-l face fericit. Ii arata desene animate cu un pinguin, mai exact desenele Pingu. Pe langa acestea, ingrijitorii ii pun si videouri in direct cu pinguini cu alti pinguini din specia lui, inclusiv de la o gradina zoologica din Edinburg.

Pinguinul Pierre nu este “rezistent la apa”

"Pierre ar trebui sa se afle in oceanele indiene sau subantarctice in acest moment. Nu ii este menit sa fie aici si nu se afla in cea mai buna stare de sanatate când a ajuns la noi ", a declarat Danielle Henry, una dintre ingrijitoarele de la gradina zoologica din Perth, potrivit BBC.

Penele lui Pierre trebuie sa se schimbe lunar. Acestea cad pe masura ce altele noi cresc, insa acest lucru nu se intampla in cazul lui Pierre. Din acest caz, Pierre nu este “rezistent la apa”. Penele acestuia se imbiba cu apa, motiv pentru care pinguinul nu poate inota.

„Credem ca are aproximativ un an, asadar este destul de tanar. Dintr-un motiv penele acestuia au crescut doar pe jumatate, ceea ce il impiedica sa inoate sau sa pescuiasca pentru a supravietui”, declara Danielle.

Pana nu se recupereaza complet Pierre nu poate fi eliberat in mediul natural.

Adora desenele cu Pingu, dar nu realizeaza ce sunt

Pierre adora desenele animate cu Pingu, insa, cel mai robabil, nu realizeaza ca Pingu este un pinguin.

„Adora desenele, dar probabil nu isi da seama ca Pingu este un pinguin. El doar raspunde la culoare si miscare. Din comportamentul sau putem spune ca se bucura de desene. Vocalizeaza foarte bine si exact asta am vrut sa faca.”, sustine Danielle.

Danielle spune ca planul este sa-l elibereze pe Pierre in salbaticie, in mediul lui natural. Insa expertii sustin ca va dura pana ca Pierre sa-si recapete impermeabilitate, cel putin patru runde de naparlire.

„Intre timp, speram sa-l putem duce intr-o alta gradina zoologica unde sunt alti pinguini rockhopper”, declara Danielle.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea