Social

Pinalti conduce in topul favoritilor

In cel putin sapte primarii din capitalele de judet exista candidati cu sanse de a castiga din primul tur de scrutin.

 Favoritii sunt primari in functie, unii la al doilea sau chiar la al treilea mandat. Cel mai bine cotat candidat la o primarie este PD-L-istul Gheorghe Stefan (Pinalti), care conform sondajelor conduce cu 86% in cursa pentru un nou mandat la Piatra Neamt. Este aproape sigur ca va iesi primar inca din primul tur.

Tot din primul tur se estimeaza ca ar putea (re)deveni primari liberalii Cristian Anghel, Baia Mare, si Mircia Muntean, Deva. PNL ar mai putea avea un primar din turul I, pe giurgiuveanul Lucian Iliescu, iar la Timisoara, taranistul Gheorghe Ciuhandu, sprijinit de liberali si etnicii germani, are si el sanse mari de a castiga din primul tur.

Chiar daca la Constanta PD-L a aruncat in lupta un „greu“, senatorul Dorel Onaca, este greu de crezut ca Radu Mazare (PSD) va pierde primaria. Si Mazare are sanse sa castige din primul tur, tinand cont ca filiala PD-L Constanta este divizata de scandaluri interne. Tot din turul I s-ar putea sa castige la Iasi PSD-istul Gheorghe Nichita , adversarii sai, Dumitru Oprea (PD-L) si Cristian Adomnitei (PNL) fiind la ora actuala la 30 de procente in spatele actualului edil.

Si la sefia Consiliilor Judetene exista cativa candidati care vor invinge fara probleme. Este vorba in primul rand de PSD-ul Liviu Dragnea (Teleorman), de fapt chiar initiatorul amendamentului privind introducerea votului uninominal intr-un tur de scrutin pentru presedintia Consiliului Judetean. Surprinzator, cu sanse foarte mari se prezinta in Arges deputatul Cristian Boureanu, desi partidul din care face parte, PD-L, este sub PSD in judet.

Un alt deputat, Ioan Oltean, este cotat drept favorit cert in judetul Bistrita Nasaud, un fief al PD-L. De asemenea, in Vrancea, Marian Oprisan (PSD) este dat favorit cert, chiar daca il va avea contracandidat pe eternul rival, Nini Sapunaru (PNL). Nu in ultimul rand, senatorul PD-L Radu Berceanu este dat ca invingator sigur in Dolj, notorietatea sa si lipsa unor adversari puternici fiind decisive.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea