Social

Piese romanesti prezentate la Blog The Theatre de la Graz

Piesele scrise de Peca Stefan, Maria Manolescu si Daniel Popa, dupa cele cinci bloguri romanesti alese castigatoare in concursul organizat de Teatrul Bulandra, vor concura la festivalul Blog The Theatre de la Graz, cu piese din alte patru tari, intre 21 si 23 mai.

Cele trei piese romanesti vor concura la Graz cu piese din Austria, Ungaria, Polonia si Italia, care au la baza tot bloguri din aceste tari, selectate la inceputul acestui an. In Romania, unde concursul a fost organizat de Teatrul Bulandra, Stefan Peca, Maria Manolescu si Daniel Popa au scris trei piese de teatru pornind de la textele de blog selectate in urma votului cititorilor.

Vor fi prezentate la Graz, in perioada 21-23 mai, "Re:Re:Re: Hamlet" de Maria Manolescu, dupa blogurile Ozanessme si Zuzu, spectacol in regia lui Radu Apostol, cu Andreea Boboc, Viorel Cojanu, Cosmin Selesi, "Buy me with a coffee", de Peca Stefan, dupa blogurile Ozanessme, Kaiser Gogu  si Janie, in regia Anei Margineanu, cu Cristina Marchisano, Laurentiu Banescu, Katia Pascar, si "Scent of a woman" de Daniel Popa, dupa blogul Abjectu, in regia lui Daniel Popa, cu Marius Capota, Manuela Ciucur, Adrian Ciobanu, Andreea Paduraru, Cristina Marchisano.

Teatrele Schauspielhaus din Graz (Austria), Orkeny Istvan Theatre din Ungaria, Teatro Garibaldi di Palermo (Italia) si Narodowy Stary Teatr din Cracovia (Polonia) vor prezenta si ele cate trei spectacole.

Proiectul blog The Theatre a debutat cu formarea, in fiecare tara participanta, a unei echipe de blogscouts. In prima faza a proiectului (octombrie – ianuarie 2007), acestia au avut la dispozitie patru luni pentru a monitoriza intreaga scena a blogurilor locale, pentru a gasi si a supune votului public bloguri cu potential dramatic.

Pe site-ul oficial www.blogtheatre.net, utilizatorii de internet au avut posibilitatea sa urmareasca blogurile postate de blogscouts, sa le voteze, sa le comenteze si sa vina cu noi propuneri.

Odata cu incheierea procesului de votare, la inceputul lunii februarie, teatrul bulandra a organizat la Sala "Toma Caragiu" lecturi publice ale celor mai interesante texte de blog, facilitand astfel primul contact real al autorilor cu publicul.

Proiectul blog the theatre isi propune sa cerceteze felul in care simte si gandeste generatia internetului din tarile partenere ale proiectului (Austria, Italia, Polonia, Romania, Ungaria) si sa investigheze locurile comune, diferentele, pretentiile, intrebarile care exista in diversele comunitati din noua sfera europeana. Proiectul indreapta ochii publicului spre lumea virtuala a internetului si integreaza astfel un grup semnificativ mare de oameni interesati.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea