Social

#pierre de fermat # sarbatorit google #matematician francez pierre de fermat

Pierre de Fermat, sarbatorit de Google

Google, cel mai utilizat motor de cautare din lume, si -a schimbat astazi logo-ul pentru a-l sarbatori pe matematicianul francez Pierre de Fermat. In locul siglei Google apare o tabla pe care este inscriptionat urmatorul mesaj: "Am descoperit o demonstratie cu adevarat minunata pentru aceasta teorema, insa acest doodle este prea mic sa o cuprinda".

pierre de fermat (n. 17 august 1601, Montauban, Franța – d. 12 ianuarie 1665, Castres, Franța) a fost un avocat, functionar public si matematician francez, cunoscut pentru contributiile sale vaste la diferite domenii matematice, precursor al calculului diferential, geometriei analitice și calculului probabilitatilor.

Lui Fermat ii este atribuit intr-o masura mai mica calculul modern, in special, pentru munca sa referitoare la tangente si punctele stationare. Pierre de Fermat este considerat "parinte" al calculului diferential si al teoriei numerelor. De asemenea, el a avut contributii si in geometria analitica si probabilitate.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.