Social

#pierre de fermat # sarbatorit google #matematician francez pierre de fermat

Pierre de Fermat, sarbatorit de Google

Google, cel mai utilizat motor de cautare din lume, si -a schimbat astazi logo-ul pentru a-l sarbatori pe matematicianul francez Pierre de Fermat. In locul siglei Google apare o tabla pe care este inscriptionat urmatorul mesaj: "Am descoperit o demonstratie cu adevarat minunata pentru aceasta teorema, insa acest doodle este prea mic sa o cuprinda".

pierre de fermat (n. 17 august 1601, Montauban, Franța – d. 12 ianuarie 1665, Castres, Franța) a fost un avocat, functionar public si matematician francez, cunoscut pentru contributiile sale vaste la diferite domenii matematice, precursor al calculului diferential, geometriei analitice și calculului probabilitatilor.

Lui Fermat ii este atribuit intr-o masura mai mica calculul modern, in special, pentru munca sa referitoare la tangente si punctele stationare. Pierre de Fermat este considerat "parinte" al calculului diferential si al teoriei numerelor. De asemenea, el a avut contributii si in geometria analitica si probabilitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea