Social

#trei doze pfizer #trei doze vaccin #pfizer doza a treia # vaccinare pfizer #vaccin pfizer #pfizer

Pfizer pregateste a treia doza de vaccin anti-Covid

Dupa ce Moderna anunta ca pregateste al treilea rapel pentru aceasta toamna, care sa aiba o eficienta sportita in cazul noilor tulpini, Pfizer anunta va persoanele care au primit vaccinul produs de ei vor avea nevoie de o a treia doza in termen de un an.

Mai mult, Pfizer anunta ca dupa aceea, fara indoiala, va fi necesara o infectie in fiecare an, potrivit CEO-ului Pfizer, Albert Bourla.

"O ipoteza plauzibila este ca probabil va fi necesara a treia doza, intre sase si doisprezece luni, iar incepand de acolo va exista o vaccinare din nou in fiecare an, dar toate acestea trebuie confirmate", a indicat Albert Bourla in declaratii facute publice joi de canalul de CNBC, potrivit realitatea.net.

"Si, pe de alta parte, noile tulpini vor juca un rol cheie", a adaugat el.

"Este extrem de important sa reducem la maxim numarul persoanelor vulnerabile la virus", a adaugat Albert Bourla.

"Nu stim totul in aceasta etapa", a recunoscut doctorul David Kessler, in timpul unei audieri in fata parlamentarilor americani. "Studiem durata raspunsului anticorpilor.", a adaugat David Kessler, precizand ca efectul vaccinului "pare puternic, dar coboara putin, iar noile tulpini sunt o provocare".

"Din motive logistice, si numai din motive logistice, cred ca ar trebui sa consideram ca poate exista un rapel", a declarat David Kessler.

Alianta Pfizer/BioNTech anuntase deja in februarie ca studiaza intr-un studiu clinic efectele unei a treia doze de vaccin impotriva noilor tulpini.

Sursa foto: mediafax.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea