Social

#pastila pfizer #pastil anti-covid

Pfizer dezvolta o pastila anti-Covid. Cand va fi disponibila pe piata

Compania Pfizer au anuntat ca in prezent lucreaza la o pastila anti-COVID ce va fi administrata pe cale orala si va fi disponibila pe piata la sfarsitul acestui an, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, într-un interviu acordat CNBC.

„Lucrăm în prezent la două variante, una injectabilă și cealaltă administrată oral. Acordăm o atenție specială pastilei, deoarece ea prezintă o mulțime de avantaje, unul dintre ele fiind acela că nu mai trebuie să mergi la un spital să-ți faci injecția, deoarece vei putea să-ți faci tratamentul direct la tine acasă. Va fi un medicament care va schimba complet regulile jocului”, a declarat Bourla.

Pastila anti-Covid face parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibitori de protează, care funcționează prin atașarea de enzimele virale și împiedică replicarea coronavirusului în căile respiratorii.

„Toate mutațiile coronavirusului despre care tot auzim în aceste zile au loc la nivelul proteinelor Spike. Pastila noastră nu acționează asupra acestor proteine, ceea ce ne face să credem că ea va fi mult mai eficientă împotriva noilor tulpini. Deci, toate acestea sunt vești bune”, a spus CEO-ul Pfizer.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea