Social

#scoala #elevi #programa scolara # parinti scoala # petitie parinti

Petitie fara precedent in invatamant: parintii vor sa desfiinteze orele de dupa-amiaza!

Mai multi parinti din intreaga tara si-au unit fortele si au inaintat o petitie inspectoratelor scolare din Romania prin care solicita desfiintarea orelor de dupa-amiaza, astfel incat toti elevii sa frecventeze cursurile exclusiv in prima parte a zilei.

Motivele invocate de parinti tin de programul haotic al copiilor care invata dupa-amiaza, nevoiti sa participe la ore deja obositi, sa manance la ore nefiresti si sa isi faca temele foarte tarziu seara, dupa incheierea cursurilor. In plus, parintii spun ca elevii care invata in a doua parte a zilei nu mai au timp sa interactioneze cu restul familiei si nu dau acelasi randament la ore, potrivit a1.ro.

Inspectorii scolari valideaza punctul de vedere al parintilor, insa concretizarea acestei schimbari tine momentan de domeniul fanteziei. Nu exista suficient spatiu in scoli pentru aplicarea masurii, de vreme ce doar in Bucuresti ar fi nevoie de inca circa 200 de unitati de invatamant in plus pentru desfasurarea orelor.

Chiar si asa, reprezentantii inspectoratelor scolare spun ca vor cauta metode de solutionare a acestei situatii, una dintre ele fiind solicitarea primariilor sa cedeze cladiri disponibile pentru a fi transformate in scoli.

Sursa foto: depici.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea