Social

#peter mackay nato #secretar general nato

Peter MacKay ar putea fi noul secretar general al NATO

Ministrul canadian al Apararii Peter MacKay este un posibil candidat pentru functia de secretar general al NATO, dar a sugerat ca este suficient de ocupat cu actuala sa functie.

Revista britanica The Economist il citeaza pe MacKay printre personalitatile susceptibile sa ii succeada in functie secretarului general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer , informatie reluata sambata de majoritatea presei canadiene. "Este un compliment ca a fost mentionat (...) pentru un post atat de important si cu cerinte atat de mari", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al lui McKay, adaugand ca acesta se concentreaza in prezent "asupra contributiei Canadei la misiunea NATO din Afganistan si reechiparii fortelor armate canadiene".

MacKay, in varsta de 43 de ani, este ministru al Apararii din august 2007.

El a fost si ministru de Externe de la inceputul anului 2006. The Economist citeaza si numele fostului vicepremier liberal canadian John Manley, ca posibil candidat la functia de secretar general al NATO. Un alt nume vehiculat pentru aceasta functie este cel al ministrului polonez de Externe Radoslaw Sikorski.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea